Mainos
Mainos

Poliisille oikeus paikantaa kännykän sijainti ilman valtuutusta USA:ssa

Yhdysvalloissa alueellinen vetoomustuomioistuin on linjannut, että poliisi voi paikantaa matkapuhelimen sijainnin rikostutkinnan yhteydessä ilman oikeuden valtuutusta.

Oikeuden äänet jakautuivat asiassa 12–3. Asiaa puoltaneiden lausunnon mukaan valtuutusta ei tarvita, koska käyttäjä antaa joka tapauksessa vapaaehtoisesti tietoja liikkeistään palveluntarjoajalle aina käyttäessään puhelinta soittamiseen tai tekstiviestin lähettämiseen.

Oikeus katsoi, ettei Yhdysvaltain perustuslain neljättä pykälää yksilönsuojasta rikota, koska puhelimen käyttäjällä ei voi olla odotuksia yksityisyydestä.

Ratkaisu on paha takaisku muun muassa useille kansalaisjärjestöille, jotka ovat vaatineet, ettei ihmisten sijaintia saa jäljittää.

Päätöksestä on mahdollista vielä valittaa Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot