Mainos
Mainos

Poliisin arvio: Tuli piiritti Ruotsin maastopalon uhrit

Ruotsin maastopaloissa kuollut mies ja toinen vakavia palovammoja saanut liikkuivat yhdessä, arvioi Västmanlandin poliisi.  

Poliisi uskoo, että tuli pääsi yllättämään miehet ja he joutuivat sen piirittämiksi. Poliisi kehottaa ulkopuolisia pysymään poissa paloalueelta.  

Noin 30-vuotiaan miehen ruumis löytyi puolenyön aikaan Salan kaupungissa. Vakavia palovammoja saanut 42-vuotias mies on tehohoidossa Linköpingin sairaalassa. Sairaalan mukaan vammat ovat vakavia mutta miehen tila on vakaa.

Jo kuudetta päivää riehuvat maastopalot ovat pahimmat vuosikausiin. Palo on suurin alueella yli 40 vuoteen. Palossa on palanut jo yli 10 000 hehtaaria maastoa. Sammutustöiden uskotaan vievän viikkoja.  


Maastopalojen takia on evakuoitu useita kyliä ja tuhansia lisää saatetaan vielä joutua evakuoimaan.  

Paloa on ollut sammuttamassa helikoptereita ja suuri joukko vapaaehtoisia. Apuun on pyydetty myös kaksi italialaista ja ranskalaista lentokonetta, jotka on suunniteltu erityisesti veden pudottamiseen laajalle alueelle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme