Mainos
Mainos

Poliisit ja muslimit ottivat yhteen Ateenassa Koraanin vuoksi

Kreikan mellakkapoliisi otti perjantaina yhteen satojen muslimien kanssa Ateenassa. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä ja kepeillä, ja poliisit puolestaan käyttivät kyynelkaasua heitä vastaan.

Protestin syynä oli Koraanin tuhoaminen, johon yksi poliisi mielenosoittajien mukaan syyllistyi.

Poliisit tekivät torstai-iltana ratsian syyrialaisessa omistuksessa olevaan kahvilaan, jolloin yksi poliiseista tarttui asiakkaan Koraaniin. Hän repi kirjaa, heitti sen lattialle ja talloi sen päälle, kertoi Kreikan muslimien liitto. Poliisi on aloittanut sisäisen tutkinnan tapahtuneesta.

Noin 1 500 muslimia marssi Ateenan läpi vastalauseena tapahtuneelle. He kantoivat kylttejä, joissa sanottiin "Kädet irti maahanmuuttajista!" Suuri osa marssijoista oli Pakistanista, Afganistanista ja Syyriasta.

Siirtolaiset marssivat Ateenassa jo torstaina ja tuhosivat kauppojen ikkunoita ja useita autoja.

Tuhansia laittomia maahanmuuttajia saapuu Kreikkaan vuosittain paremman elämän toivossa. Valtaosa elää Ateenassa kurjissa olosuhteissa vailla työtä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme