Mainos
Mainos

Poliitikko ammuttiin Espanjassa

Espanjalainen poliitikko ammuttiin tiistaina Zumarragan kaupungissa Baskimaassa lähellä maakunnan pääkaupunkia San Sebastiania.

ETA:n aktiivijäseniä

Espanjalaisen poliitikon ampumisesta epäillään baskien separatistijärjestöä Etaa. Poliisin mukaan surmansa saanut on 29-vuotias entinen kaupunginvaltuutettu Manuel Indiano Azaustre. Hän oli hallituspuolue PP:n jäsen.

Espanjan radion tietojen mukaan Indianoa ampui useita pyssymiehiä, jotka tunkeutuivat hänen omistamaansa makeiskauppaan. Indianon ilmoitettiin ensin haavoittuneen vakavasti päähän, mutta myöhemmin hänen kerrottiin kuolleen.

Isku tapahtui vain päivää aikaisemmin kun Espanjan sisäministerin Jaime Major Orejan oli määrä aloittaa keskustelut Espanjan poliittisten puolueiden kanssa Baskimaan tulenarasta tilanteesta.

Eta on tehnyt jo 12 iskua sen jälkeen kun se lopetti julistamansa tulitauon joulukuussa. Järjestön yli kolme vuosikymmentä kestäneessä taistelussa itsenäisen baskivaltion puolesta on saanut surmansa yli 800 ihmistä.

(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme