Mainos
Mainos

Poliitikko: Naisten pakottaminen seksiorjiksi sodassa oli tarpeellista

Merkittävä japanilainen poliitikko on kuvannut "tarpeelliseksi" järjestelmää, jossa naiset pakotettiin prostituoiduiksi toisen maailmansodan aikana.

Osakan pormestari Toru Hashimoto totesi, että "lohtunaiset" tarjosivat elämänsä riskeeraaville sotilaille mahdollisuuden levätä. Asiasta uutisoi BBC.

– Olosuhteissa, joissa luodit lentävät kuin sade ja tuuli, sotilaat juoksevat ympäriinsä hengenvaarassa, Hashimoto sanoi.

– Jos sellaisessa tilanteessa tahtoo lepoa, on lohtunaisten järjestelmä tarpeen. Kuka tahansa voi ymmärtää sen.

Hashimoto kertoi ymmärtävänsä, että naiset oli pakotettu seksityöhön sodan aikana vastoin tahtoaan.

On arvioitu, että toisen maailmansodan aikana noin 200 000 naista pakotettiin sotilaiden seksiorjiksi Japanin hallinnoimilla alueilla.

Monet seksiorjiksi pakotetuista naisista tulivat Kiinasta ja Etelä-Koreasta, mutta myös Filippiineiltä, Indonesiasta ja Taiwanista.

Japani on esittänyt viime vuosikymmeninä useampiakin anteeksipyyntöjä sodanaikaisesta seksiorjuudesta. Esimerkiksi vuonna 2007 maan pääministerinä toiminut pääministeri Shinzo Abe esitti asiasta pahoittelunsa.

Pormestari Hashimoto on antanut julkisuuteen aiemminkin lausuntoja, joista on syntynyt kohu.

Viime vuonna Hashimoto totesi, että Japani tarvitsee diktatuurin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme