Mainos
Mainos

Poliitikolle tuomio kansanmurhasta Ruandassa

Ruandan sotarikostuomioistuin tuomitsi tänään vaikutusvaltaisen poliitikon kuolemaan osallisuudesta vuoden 1994 kansanmurhaan.

Froduald Karamiran todettiin johtaneen Interahamwe-miliisiä, joka teurasti tutsiväestöä maan pääkaupungissa Kigalissa. Häntä syytettiin myös murhaajien kiihottamisesta Ruandan valtion radion ja RTLM-aseman lähetyksissä.

Karamira toimi MDR-puolueen varapuheenjohtajana hutuhallituksen aikana. Hän on korkea-arvoisin syytetty, joka on todettu syylliseksi Ruandan kansanmurhaoikeudenkäynnissä. Karamiran teot vaikuttavat sitäkin karmeammilta, koska hän on itse syntyjään tutsi.

Hän oli kuitenkin päättänyt siirtyä Ruandassa enemmistönä olevaan hutuheimoon, joka hallitsi maata kunnes tutsikapinalliset ottivat vallan heinäkuussa 1994. Sitä ennen maassa ehdittiin kolmen kuukauden aikana tappaa noin 800000 ihmistä.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme