Mainos
Mainos

Politico: Äärioikeistopopulistisen AfD:n ex-johtajaa syytetään väärästä valasta – minimirangaistus väärästä valasta on vuosi vankeutta

Saksassa Vaihtoehto Saksalle (AfD) -äärioikeistopuolueen entinen johtaja Frauke Petry on saanut syytteen väärästä valasta, kertoi Politico keskiviikkona. Sen mukaan syytteen ovat nostaneet dresdeniläiset syyttäjät.

Syyttäjien mukaan Frauke Petry syyllistyi väärään valaan todistaessaan Saksin osavaltion alueparlamentin komitealle kampanjarahoituksesta. Alueparlamentti purki Petryn syytesuojan elokuussa.

Väärästä valasta minimirangaistus on Saksassa vuosi vankeutta, mutta lievemmissä tapauksissa voi selviytyä puolella vuodella.

Petry jätti AfD:n heti sen jälkeen, kun puolue oli ottanut suuren voiton parlamenttivaaleissa toissa viikonloppuna. Petry oli ajautunut AfD:n muun johdon kanssa riitoihin puolueen suunnasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme