Mainos
Mainos

Politkovskajan tappaja piileskelee Belgiassa?

Venäjän syyttäjäviranomaiset ovat kertoneet tietävänsä, että toimittaja Anna Politkovskajan (kuvassa) tappajaksi epäilty mies piileskelee Länsi-Euroopassa.

Viranomaiset eivät ilmoittaneet, missä maassa epäilty on, mutta venäläinen radioasema Eho Moskvy sanoi maan olevan Belgia.

Venäläiset syyttäjäviranomaiset ovat aiemmin kertoneet, että Politkovskajan murhaan osallistui useita tshetsheenejä. Pääsyyttäjä Juri Tshaika sanoi, että murhakäskyn olivat antaneet ulkomailla elävät silloisen presidentin Vladimir Putinin viholliset.

Syyttäjänvirasto ilmoitti kaksi viikkoa sitten lopettaneensa Politkovskajan murhan tutkimukset. Kolme miestä on asetettu syytteeseen osallisuudesta murhaan.

Politkovskaja ammuttiin vuonna 2006 kotinsa ulkopuolella Moskovassa. Hän oli kirjoituksissaan arvostellut Venäjän johtoa erityisesti Tshetshenian sodan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme