Mainos
Mainos

Polttohautauksessa kaamea tilanne: ”Isi, eihän tuo ole Mummo”

Hautaustoimisto on tehnyt puistattavan virheen Yhdysvalloissa.

The New York Times kertoo, että McDonaldin suurperheen isoäiti Val-Jean oli menehtynyt syöpään 81-vuotiaana. Hautajaistilaisuus järjestettiin New Yorkin Harlemissa. Arkku oli avoinna sukulaisten nähtävänä ennen polttohautausta.

-Miksi he leikkasivat hänen hiuksensa, pohti Val-Jeanin poika Errol mielessään arkun äärellä jättäessään jäähyväiset ruumiille.

Joskus kuitenkin lapset huomaavat asioita, joita aikuiset eivät tajua.

-Isi, tuo ei ole Mummo, totesi Errolin 10-vuotias poika.

Errol totesi, että kuolleet ihmiset voivat näyttää erilaisilta kuin eläessään.
Myös yksi toinen suvun lapsista huomautti, että arkussa ollut henkilö ei muistuttanut Mummoa. Sama oli käynyt joidenkin aikuistenkin mielessä, mutta he eivät kuitenkaan tajunneet kyseenalaistaa tilannetta.

Hautajaisten jälkeen perheelle tuli hautaustoimistosta soitto, jossa todettiin, että krematoitu ruumis oli todellakin ollut väärä.

-Äitinne on edelleen täällä, kerrottiin puhelussa.

The New York Times kertoo, että tapauksen jälkeen McDonaldin perhe oli suuttunut ja epäuskoinen: Miten niin monet ihmiset eivät tajunneet, että avoinna olleessa arkussa ei levännyt heidän sukulaisensa, vaan aivan joku muu henkilö? Ja miten hautaustoimisto oli voinut tehdä sellaisen virheen?

Kyse oli eräänlaisesta kollektiivisesta hyväksynnästä. Vaikka nainen ei muistuttanutkaan perheen mummoa, niin kaikki pitivät mahdollisena, että kuolema ja syöpä oli saattanut muuttaa hänen ulkonäköään. Perhe näki siten sen minkä he halusivatkin nähdä: Oman mummonsa.

Tapaus on edennyt tutkintaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme