Mainos
Mainos

Polttopulloja Itävallan lähetystöön Iranissa

Iranilaiset mielenosoittajat ovat yrittäneet sytyttää Itävallan suurlähetystön tuleen Teheranissa. Mellakoinnin taustalla oli mm. profeetta Muhammedista julkaistut pilakuvat.

Mielenosoittajat kivittivät Itävallan lähetystön ikkunoita rikki ja heittivät sitä polttopulloilla. Poliisi sai kuitenkin estettyä pahemmat tuhot.

Mielenosoittajat huusivat aluksi häpeää Tanskalle ja Euroopalle Muhammedin pilakuvien vuoksi, mutta myös aikeelle viedä Iranin ydinohjelmakiista YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi. Itävalta toimii tällä haavaa EU:n puheenjohtajana.

Kymmenet poliisit estivät mielenosoittajien pääsyn suurlähetystön alueelle. Palokunta sai tulen portilla sammumaan, ja poliisi hajotti väkijoukon. Sitä ennen mielenosoittajat polttivat Tanskan, Saksan ja Britannian liput.

Mielenosoittajat uhkasivat myös muiden pilakuvat julkaisseiden maiden suurlähetystöjä.

Mielenosoituksesta ilmoitettiin etukäteen, ja sen järjestivät Iranin virallisen Basij-nimisen puolisotilaallisen ryhmän jäsenet. Basij-ryhmä on vapaaehtoisista koostuva joukko, joka toimii osana Iranin kovan linjan vallankumouskaartia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme