Mainos
Mainos

Pommi-isku kiristää tunnelmia Lähi-idässä

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu jatkoi neuvotteluja Yhdysvaltain välittäjän Dennis Rossin kanssa myöhään eilisiltana huolimatta Tel Avivin pomminräjähdyksistä. Neuvottelut päättyivät varhain aamuyöllä eikä niissä saavutettu edistystä. Mikäli varmistuu, että Tel Avivin pommit olivat palestiinalisten itsehallintoa ajavien sissien asettamia aikoo Israel vastata Netanyahun mukaan "samanlaisella voimalla".

Ainakin 13 ihmistä loukkaantui, kun kaksi pommia räjähti Tel Avivin bussiaseman lähellä eilen, sanoivat turvallisuusviranomaiset. Räjähdysten välillä oli muutama minuutti. Kun poliisi tutki ensimmäistä räjähdyspaikkaa, räjähti toinen pommi, joka haavoitti yhtä poliisia. Pommit oli kätketty roskakoreihin.

Poliisi epäilee, että arabisissit olivat asettaneet pommit. Pommeihin oli pakattu nauloja, mikä viittaa poliisin mukaan siihen, että kyseessä oli sissi-isku. Pommit räjähtivät juuri, kun Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat kriittisessä vaiheessa.

Kukaan ei ole vielä ottanut vastuuta pommi-iskusta.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme