Mainos
Mainos

Pommi-isku Syyrian pääkaupungissa

Damaskoksen lähetystöalueella tehdyn pommi-iskun jälkiselvittelyissä kuoli neljä ihmistä.

Syyrian sisäministeriön edustaja tuomitsi eiliset väkivaltaisuudet Damaskoksessa terrori-iskuksi ja vakuutti maan taistelevan terrorismia vastaan, maan virallinen uutistoimisto Sana kertoi tänään. Sisäministeriön mukaan Lähi-idässä vallitseva "kaaos" ruokkii hyökkäyksiä.

Syyrian oloissa poikkeuksellinen terrori-isku sattui eilisiltana Damaskoksen diplomaattikaupunginosassa Mazzessa. Mazzessa räjähti autopommi, joka vaurioitti tyhjillään ollutta entistä YK:n toimitilaa. Räjähdystä seuranneessa tulitaistelussa turvallisuusjoukossa ampuivat sisäministeriön mukaan kaksi pommin asettajaa ja haavoittivat kahta. Yhteenotossa kuoli myös yksi poliisi ja yksi sivullinen nainen.

Mazzessa kuultiin tulitaistelun jälkeen toistakymmentä räjähdystä, silminnäkijät kertoivat viestimille. Iskujen tekijöistä tai heidän motiiveistaan ei ole kerrottu julkisuudessa. Sisäministeriön mukaan iskun tekijöiden jäljiltä on löydetty ase- ja räjähdekätköt Mazzesta ja Damaskoksen lähellä sijaitsevasta kylästä.

Syyrian pääkaupungissa on tehty terrori-iskuja viimeksi 1980-luvulla, jolloin niiden tekijöiksi nimettiin Muslimiveljeskunta-järjestö. Maaliskuussa maan kurdialueilla sattui yhteenottoja turvallisuusjoukkojen ja kurdien välillä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme