Mainos
Mainos

Pommi-iskujen tutkinta jatkuu Manhattanilla – räjähteet laukaistiin matkapuhelimilla

Lauantaina New Yorkin Manhattanilla ja viereisessä New Jerseyn osavaltiossa räjähti pommit, joissa loukkaantui 29 ihmistä. Molemmat pommit laukaistiin matkapuhelimen avulla.

Uutiskanava ABC News kertoi aiemmin, että liittovaltion poliisi FBI olisi pidättänyt viisi iskuista epäiltyä henkilöä. FBI kiistää tiedon uutistoimisto Reutersin mukaan.

FBI:n tiedottaja Kelly Langmesser kertoi Reutersille, että poliisi pysäytti epäillyn ajoneuvon, mutta ketään ei pidätetty eikä syytteitä ole nostettu.

Räjähdys tapahtui New Yorkin Manhattanilla Chelsean kaupunginosassa. Lisäksi lähistöltä löytyi myös laukeamaton räjähde. Viranomaislähteiden mukaan toinen pommi olisi räjähtänyt myös Seaside Parkissa New Jerseyn osavaltiossa.

Tapauksien tutkinta jatkuu. ABC Newsin saamien tietojen mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan räjähdysten mahdollista yhteyttä. Molemmat räjähteet laukaistiin samankaltaisilla matkapuhelimilla.

– Yksi samankaltainen asia tapausten välillä ei vielä tarkoita, että käytetyt laitteet olivat samanlaisia, eräs viranomaislähde kertoi ABC Newsille.

Uutiskanava myös kertoo, että viranomaiset yrittävät parhaillaan tavoittaa valvontakamerakuvissa näkyvää miestä, joka liikkui alueella vain hieman ennen pommin räjähtämistä. Hänen henkilöllisyytensä ei ole vielä tiedossa, mutta poliisi epäilee kyseessä olevan etsintäkuulutettu henkilö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme