Mainos
Mainos

Pommi-iskut tappaneet lähes sata Irakissa

Kuvernööri Abdul Rahman Mustafa syytti pommi-iskusta sunnikapinallisia. Tekijäksi epäiltiin myös al-Qaida-terroristiverkostoa.

Ainakin 85 ihmistä on saanut surmansa autopommi-iskuissa Kirkukissa Pohjois-Irakissa. Poliisin mukaan iskuissa haavoittuneita on 180 ja heistä monen tila on kriittinen.

Tuhoisin räjähdys tapahtui Irakin kurdipresidentin Jalal Talabanin PUK-puolueen toimiston vieressä. Silminnäkijöiden mukaan kuorma-autoon kätketyn pommin räjähdyksen jälkeen vilkkaalla torilla virui lukuisia ruumiita. Surmansa saivat myös palavaan bussiin loukkuun jääneet ihmiset.

Poliisin mukaan kymmeniä taloja ja kauppoja tuhoutui räjähdyksen voimasta. Uhreja saattaa löytyä lisää raunioista. Poliisi kertoi myös kahdesta muusta autopommi-iskusta.

Kuvernööri Abdul Rahman Mustafa syytti pommi-iskusta sunnikapinallisia. Tekijäksi epäiltiin myös al-Qaida-terroristiverkostoa.

Kirkukissa jännitteitä on lisännyt kysymys öljykaupungin liittämisestä Irakin kurdien itsehallintoalueeseen, mistä on tarkoitus järjestää kansanäänestys. Kaupungin arabi- ja turkmeeniasukkaat ovat vastustaneet kurdihallintoon liittymistä.

Poliisi kertoo pommien räjähtäneen muutaman minuutin sisällä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme