Mainos
Mainos

Pommi räjähti islamilaisessa koulussa Hollannissa

Hollantilaiskoulun edustalla viime yönä sattunut pommi-isku ei vaatinut uhreja. Hollannissa on viikon aikana tehty useita iskuja sekä ilkitöitä muslimikohteisiin.

Hollantilaisessa Eindhovenin kaupungissa sijaitsevan islamilaisen koulun edustalla räjähti viime yönä pommi. Kukaan ei haavoittunut iskussa, mutta rakennuksen sisäänkäynti vaurioitui pahoin ja ikkunoita särkyi laajalta alueelta, kerrottiin poliisista.

Viranomaiset epäilevät pommi-iskun olevan jatkoa muslimikohteisiin tehdyille iskuille, jotka alkoivat islamia arvostelleen elokuvaohjaaja Theo van Goghin viime viikkoisen murhan jälkeen. Murhan jälkeen ainakin kolmea moskeijaa on töhritty tai yritetty sytyttää tuleen.

Van Goghin murhasta on pidätettynä marokkolaissyntyinen mies. Lisäksi pidätettynä on useita muita henkilöitä, joilla epäillään olevan yhteyksiä ääri-islamilaisiin piireihin.

(MTV3-STT-DPA)

(Seitsemän uutiset 08.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme