Mainos
Mainos

Pommi suisti junan raiteilta Venäjällä

Ainakin viisitoista ihmistä on loukkaantunut Tshetsheniasta Moskovaan matkalla olleen junan suistuttua raiteilta pommin vuoksi.

Viisitoista ihmistä loukkaantui aamulla, kun pommiräjähdys suisti seitsemän junanvaunua raiteilta Venäjällä. Juna oli matkalla Tshetshenian pääkaupungista Groznyistä Moskovaan. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB ilmoitti, että 300:aa matkustajaa kuljettaneen junan reitille oli asetettu noin kolme kiloa TNT-räjähdettä.

Moskovan alueen varakuvernööri Aleksei Pantelejev kertoi pommin räjähtäneen hieman ennen kuin juna osui kohdalle noin 150 kilometrin päässä Moskovasta. Viisi ihmistä vietiin sairaalaan, mutta kenenkään vammat eivät ole vakavia.

(Seitsemän uutiset 12.06.2005)

Viranomaisten mukaan junan hidas vauhti ja automaattijarrutuksen käynnistyminen pitivät onnettomuuden vähäisenä. Pääosa matkustajista oli tshetsheenejä.

FSB:n tiedottajan Diana Shemjakinan mukaan raiteilla on noin metrin syvyinen, räjähdyksen aiheuttama kuoppa. FSB arvelee, että pommi oli räjäytetty lähistöltä kaukosäätimellä.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme