Mainos
Mainos

Pommi surmasi Sri Lankassa

Pommi-isku ja sen aiheuttamat mellakat ovat lisänneet pelkoa siitä, että hallituksen ja tamilisissien ensi viikoksi kaavaillut rauhanneuvottelut peruuntuvat.

Sri Lankan koillisosassa sijaitsevassa Trincomaleen satamakaupungissa on tänään ollut sekasortoista. Torilla räjähtänyt pommi surmasi ainakin kolmetoista ihmistä ja haavoitti yli neljääkymmentä. Pommi-isku on lisännyt pelkoa siitä, että hallituksen ja tamilisissien ensi viikoksi kaavaillut rauhanneuvottelut peruuntuvat.

Viranomaisten mukaan pommi oli kiinnitetty polkupyörään, joka oli jätetty torille kauppojen eteen. Sri Lankassa vietetään huomenna ja perjantaina perinteistä singaleesien uudenvuodenjuhlaa.

Räjähdyksen jälkeen tapahtumat riistäytyivät käsistä, kun mellakoitsijat alkoivat hyökkäillä kauppoihin. Poliisin mukaan kaupungissa käytiin myös tulitaisteluja. Viranomaiset julistivat alueelle ulkonaliikkumiskiellon.

Trincomaleessa elää singaleeseja, tamileja ja muslimeja.

Sri Lankan hallituksen ja tamilien LTTE-järjestön on määrä jatkaa rauhanneuvottelujaan Genevessä ensi viikolla. Tamilisissit ja Sri Lankan hallitus ovat käyneet sisällissotaa yli kaksi vuosikymmentä. Sodassa on kuollut yli 70 000 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme