Mainos
Mainos

Pommi tappoi kymmeniä koululaisia Intiassa

Ainakin 22 ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut, kun pommi räjähti itsenäisyyspäivän paraatissa Assamin osavaltiossa Koillis-Intiassa.

Intian lippu

Räjähdys sattui aamuvarhaisella Ghemajin kaupungissa, noin 460 kilometriä itään osavaltion pääkaupungista Guwahatista. Poliisin mukaan monet kuolleista olivat koululaisia, jotka olivat kokoontuneet valmistautumaan paraatiin.

Viranomaiset syyttivät iskusta Intian hallintoa vastustavia sissejä, jotka olivat vaatineet ihmisiä boikotoimaan itsenäisyysjuhlaa. Mikään Assamin useista ryhmistä ei ole kuitenkaan vielä ottanut vastuuta iskusta.

Myös Kashmirissa separatistitaistelijat hyökkäsivät juhlijoita vastaan. Barmullassa tehdyssä kranaatti-iskussa haavoittui 15 ihmistä.

Kuudessa Intian koillisessa osavaltiossa on ollut viime aikoina levottomuuksia, kun sissiryhmittymät ovat vaatineet laajempaa autonomiaa ja itsenäisyyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme