Mainos
Mainos

Pontuksesta tuli isä 14-vuotiaana: "Olin peloissani ja järkyttynyt"

Pontus Rosenborg ehti kasvaa itse vasta hädin tuskin teini-ikäiseksi, kun hänestä tuli jo isä.

Ruotsalainen Pontus Rosenborg tapasi tulevan lapsensa äidin Fanny Ståhlin vuonna 2013 Justin Bieberin konsertissa Globenissa Tukholmassa. 13- ja 15-vuotiaat nuoret alkoivat seurustelemaan elokuussa samana vuonna.

Kesällä 2014 silloin 16-vuotias Fanny huomasi olevansa raskaana viikolla 12. Vastikään 14 vuotta täyttäneestä Pontuksesta tulisi Ruotsin nuorin isä.

Pontus myöntää Expressen-lehden haastattelussa olleensa aluksi syvästi järkyttynyt yllättävästä teiniraskaudesta.

– Olin peloissani ja shokissa. Mietin, miten pystyisin jatkamaan koulunkäyntiä vauvan kanssa, Pontus kertoo.

Tyttöystävä halusi kuitenkin heti pitää lapsen nuoresta iästään huolimatta. Melanie-tytär syntyi huhtikuussa 2015.

– Minun piti miettiä viikko, ennen kuin päädyin samaan lopputulokseen. Olisi ollut helppo ajatella, ettemme voi pitää vauvaa mutta me molemmat pidämme lapsista ja meillä on paljon sisaruksia, Pontus kertoo.

Pari on saanut yllättävän vähän ennakkoluuloisia kommentteja päätöksestään pitää vauva. Osa on kuitenkin ollut huolissaan nuorten jaksamisesta.

– Sosiaalisessa mediassa on muutamia, jotka ovat kommentoineet, että tulemme olemaan väsyneitä, ettemme tule selviämään siitä, että tulemme kaipaamaan teini-ikäisen elämää ja ettei koulunkäynti tule jatkossa sujumaan. Mutta olemme saaneet paljon myös positiivista kannustusta, Pontus kertoo.

Lukio-opinnot haaveena

Ruotsin television Nuoret vanhemmat -sarjassakin esiintynyt pariskunta juhlii tyttärensä yksivuotispäiviä huhtikuussa.

Tällä hetkellä Fanny ja Melanie asuvat Tukholmassa, ja Bollnäsissä asuva Pontus pyrkii matkustamaan tyttärensä luokse mahdollisimman usein.

Nuorukainen käy paraikaa yhdeksättä luokkaa ja suunnittelee käyvänsä lukion ensimmäisen vuoden Bollnäsissä, kunnes muuttaa Tukholmaan ja käy koulun loppuun siellä.

– Kaikki sujuu tosi hyvin. Olemme yhtä hyviä vanhempia kuin kolmekymppisetkin. Toki rahaa on niukasti, mutta säästämme sillä, että asun vielä äitini luona tyttöni kanssa. Perheemme on antanut paljon tukea, muuten tämä saattaisikin olla vaikeaa, Fanny kuvailee Expressenille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme