Mainos
Mainos

Poroshenko: Venäjä halusi tekosyyn uhkailla Ukrainaa

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon mukaan Venäjän syytökset ovat vain tekosyitä uhkailla Ukrainaa sotilaallisesti. Keskiviikkona Venäjä syytti Ukrainaa muun muassa aseellisesta hyökkäyksestä Krimin rajalla.

Ukrainen presidentti Petro Poroshenko pitää väitteitä naurettavina. 

– Venäjän syytökset Ukrainan terrorismista Krimillä ovat yhtä järjettömiä ja kyynisiä kuin Venäjän johdon lausunnot, joiden mukaan Venäjän joukkoja ei olisi Donbassin alueella Ukrainassa, Poroshenko sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. 

Uutistoimisto Tassin mukaan Poroshenko sanoo myös, että Ukraina käyttäisi vain poliittisia ja diplomaattisia keinoja saadakseen Krimin uudelleen hallintaansa. Venäjän liitti Krimin itseensä maaliskuussa 2014.

YK:n hätäkokous harkinnassa

Ukraina aikoo pyytää YK:lta hätäkokousta, jos jännite Venäjän ja Ukrainan välillä kasvaa. Asiasta kertoi Ukrainan pysyvä YK-edustaja Volodymyr Jelchenko keskiviikkona. 

– Turvallisuusneuvoston koollekutsuminen on harkinnassa, Jelchenko sanoi. 

YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvana jäsenenä Ukrainalla on oikeus kutsua kokous koolle kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta uhkaavissa asioissa. 

Ukraina on tähän mennessä pitänyt yhden kokouksen liittyen maan tilanteeseen. 

Jelchenko sanoo olevansa valmis nostamaan uudelleen pöydälle ehdotuksen lähettää YK:n rauhanturvaajia Itä-Ukrainaan. Aiemmin esitys on kaatunut Venäjän vastustukseen. Maalla on turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä mahdollisuus torjua se veto-oikeudellaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme