Mainos
Mainos

Pörssikurssit ovat sukeltaneet ympäri maailmaa – Helsingin pörssissä 2,4 prosentin lasku

Pörssikurssit ovat laskeneet eilen ja tänään niin Yhdysvalloissa, Aasiassa kuin Euroopassakin.

Video: Markkinaraadissa analysoitiin syyskuussa Suomen talouden pulssia.

Yhdysvaltojen Dow Jones -indeksi laski keskiviikon pörssipäivän aikana 3,2 prosenttia ja suuryritysten S&P-indeksi 3,3 prosenttia. Merkittävää laskua nähtiin myös esimerkiksi Brasilian ja Kanadan markkinoilla.

Aasiassa esimerkiksi Japanin Nikkei, Taiwanin TSEC 50 ja useat muut merkittävät pörssi-indeksit puolestaan sukelsivat vähintään kahden ja pahimmillaan 6,3 prosentin verran.

Euroopassa torstain pörssipäivä alkoi Yhdysvaltoihin ja Aasiaan verrattuna kevyellä pudotuksella.

Ketjureaktion aikaansaama lasku on näkynyt myös Helsingin pörssissä, joka oli iltapäivällä 2,4 prosenttia laskussa.

Taustalla kauppasota, koronnostot ja Trumpin kommentit

Etenkin Yhdysvalloissa sijoittajia ovat hermostuttaneet keskuspankki FED:n suunnitelmat nostaa korkoja talouden ylikuumentumisen ehkäisemiseksi.

Toisaalta presidentti Donald Trumpin kommentit keskuspankista ovat lisänneet hermostusta entisestään. Trump syytti korkoja nostavan keskuspankin tulleen hulluksi.

Lisäksi Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota on jäytänyt sijoittajien luottamusta jo pidemmän aikaa.

Osakekurssien kanssa samanaikaisesti myös Yhdysvaltojen dollari on heikentynyt. Pörssikurssien laskun on pelätty jopa kääntäneen osakemarkkinoiden pitkän nousun toden teolla alamäkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme