Mainos
Mainos

Portugali: Lähettäkää koulutetut siirtolaisenne meille

Portugali on ilmoittanut olevansa valmis vastaanottamaan lisää pakolaisia. Maa on tarjoutunut vastaanottamaan jopa 5 800 ihmistä Euroopan maista, jonne turvapaikanhakijoita on saapunut paljon.

Portugalin pääministeri Antonio Costa on lähettänyt viime viikolla asiasta kirjeet Itävallalle, Kreikalle, Italialle ja Ruotsille.

Aikaisemmin Portugali on jo lupautunut ottamaan EU-kiintiössä vastaan 4 500 turvapaikanhakijaa. Mahdollisten uusien tulijoiden myötä Portugali lupautuisi siis ottamaan vastaan jopa 10 000 turvapaikanhakijaa.

Portugali aikoo kuitenkin valikoida maahan pääsevät tarkasti. Se haluaa ottaa vastaan opiskelijoita ja koulutettua työvoimaa. Erityisesti Portugali on kiinnostunut maa- ja metsätalouden osaajista.

Toistaiseksi turvapaikanhakijat eivät ole juuri hakeutuneet Portugaliin. Portugalista on sen sijaan suuntautunut sen omien kansalaisten muuttoliike muualle ja syntyvyys on alhaista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot