Mainos
Mainos

Portugali odottaa uutta versiota EU-perustuslaista

Portugali jäädyttää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista, kunnes se on saatu muokattua sellaiseksi, että se tulee myös voimaan.

Portugali ei voi viedä EU:n perustuslakia kansanäänestykseen, ennen kuin siitä on sovittu uusi versio, sanoo maan pääministeri José Socrates (kuvassa).

Suomessa vieraileva Socrates sanoo, ettei kansalaisille voi tuoda hyväksyttäväksi tekstiä, josta tiedetään ettei se tule voimaan.

Saman sanoi viikonloppuna Portugalin tuleva presidentti Aníbal Cavaco Silva espanjalaisen ABC-lehden haastattelussa. Portugalin oli määrä järjestää kansanäänestys perustuslaista viime lokakuussa, mutta se peruttiin kun Ranska ja Hollanti olivat torjuneet sopimustekstin omissa kansanäänestyksissään kesällä.

Socrates on vieraillut Suomessa tapaamassa pääministeri Matti Vanhasta. Pääministerit keskustelivat tulevista EU-puheenjohtajuuskausistaan. Portugali on vuorossa vuosi Suomen jälkeen, vuoden 2007 lopulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme