Mainos
Mainos

Portugali varautuu öljytuhojen torjuntaan

Myös Portugali on alkanut valmistautumaan pahimman varalle.

Portugali alkoi tänään varautua öljytuhojen torjuntaan. Maan viranomaiset sanoivat, että tuulet puhaltavat uponneesta Prestige-säiliöaluksesta peräisin olevia öljylauttoja pohjoiseen Espanjan rannikolle. Mutta myös Portugali valmistautuu pahimman varalle.

Säätieteilijöiden mukaan tuulen suunta pysyy seuraavien päivien ajan saman suuntaisena. Uudet öljylautat lähestyivät yöllä Espanjan luoteisrannikkoa. Espanjan edustalle uponneesta tankkerista vuotanut öljy on saastuttanut jo melkein 300 kilometriä rantaa, kertoi Espanjan ympäristöministeri Jaume Matas.

Meressä on havaittu useita erikokoisia öljyvanoja, joista yksi oli yöllä vain kolmen kilometrin päässä maasta. Niistä ainakin osan uskotaan irronneen uppoamispaikalle muodostuneesta valtavasta öljylautasta. Sen läheisyydessä ajelehtii myös yli 15 kilometrin mittainen ja viiden kilometrin levyinen öljylautta.

Kahtia katkennut Prestige-säiliöalus vajosi tiistaina merenpohjaan 250 kilometrin päässä rannikosta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme