Mainos
Mainos

Portugalin ilmavoimat hälytystilassa oudon tutkahavainnon vuoksi

Portugalissa ihmetellään tutkahavaintoa, jolle ei ole löydetty selitystä.

Portugalin ilmavoimat ovat hälytysvalmiudessa tuntemattoman lentävän esineen vuoksi. Oudon kappaleen havaitsivat sekä maan armeijan tutkat että lukuisat silminnäkijät, kertovat paikalliset tiedotusvälineet.

Ilmavoimien edustaja, eversti Carlos Barbosa vahvisti uutistoimisto Lusalle, että tutkissa oli myöhään tiistaina nähty kohde, joka ei ollut tunnistettavissa lentokoneeksi. Kohde näkyi kahden, kolmen minuutin ajan. Myös maan lentovalvonnasta vastaavat viranomaiset olivat havainneet kohteen, ensin maan pohjoisosassa ja myöhemmin etelässä.

Lissabonin yliopiston geologien mielestä kyseessä ei voinut olla meteoriitti, sillä esine liikkui liian hitaasti ja hiljaisesti. Euroopan avaruusjärjestön Esan mukaan se ei myöskään ollut putoava satelliitti.

Portugalin ilmatieteenlaitoskaan ei osannut antaa ilmiölle selitystä. Ufo-intoilijoiden riemua himmensi kuitenkin tähtitieteilijä Jose Matos, joka arveli, että outo ilmestys oli Iridium-tietoliikennesatelliitti, joka lentää vain 780 kilometrin korkeudessa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme