Mainos
Mainos

Portugalin metsäpalot jatkavat raivoamistaan

Portugalin metsäpalot ovat jatkaneet raivoamistaan neljättä päivää sammuttajien ponnisteluista huolimatta.

Noin 2000 palomiestä, sotilasta ja vapaaehtoista taisteli sammuttaakseen lähes kolmekymmentä raivoavaa paloa. Kovat tuulet ja lähes 45 asteen helteet ovat lietsoneet liekkejä entisestään.

Portugalin sisäministeri Daniel Sanches kertoi tänään, että Italia on lähettänyt yhden sammutuslentokoneen avuksi palojen taltuttamiseksi, ja Kreikan ja Espanjan odotetaan lähettävän yhteensä kolme konetta lisää. Myös Ranska on lähettämässä sammutusapua.

Hallitus on myös siirtänyt puolustusvoimien koneita sammutustöihin sekä vuokrannut helikoptereita avuksi. Arrabidan alueella Lissabonin eteläpuolella asukkaita jouduttiin evakuoimaan tiistaina liekkien tieltä. Myös etelärannikolla sijaitsevan Algarven maakunnan palot jatkoivat tuhojaan ja kymmeniä ihmisiä evakuoitiin tulen alta.

Algarvessa ainakin puolitusinaa kotia on palanut liekeissä ja Monchiquen kylpyläkaupungin laitamilla tuli on jo tuhonnut noin 3 000 hehtaaria metsää. Portugalin paloissa on tuhoutunut jo yli 25 000 hehtaaria metsää ja maata.

Viime vuoden kesällä tulipalot tuhosivat 13 prosenttia Portugalin metsäalueista ja tappoivat 18 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme