Mainos
Mainos

Portugalin metsäpalot saatiin hallintaan

Portugalin pohjoisosassa jo neljättä päivää levinnyt laaja metsäpalo on saatu kuriin. Paloa ei ole saatu sammutettua, mutta paloalue on rajattu.

Portugalin pohjoisosassa jo neljättä päivää levinnyt laaja metsäpalo saatiin kuriin tänään iltapäivällä. Asiasta kertoi pelastuskeskuksen edustaja.

Viranomaisten mukaan tuli ehti surmata kaksi ihmistä ja polttaa maan tasalle arviolta 7 000 hehtaaria mäntymetsää vuoristoisella Silvaresin alueella noin 260 kilometriä Lissabonista pohjoiseen.

Tulta ei toistaiseksi ole saatu sammutettua, mutta palomiehet ja sotilaat ovat onnistuneet rajaamaan paloalueen ja hillitsemään liekkejä.

Portugalilaiset ovat arvostelleet hallitusta siitä, ettei se tee tarpeeksi ehkäistäkseen metsäpalojen syntymistä. Viime vuonna Portugalissa syttyi liki 25 000 pensas- tai metsäpaloa, jotka tuhosivat noin 120 000 hehtaaria maata.

Portugali on ainoa EU-maa, jossa palontorjunta hoidetaan lähes tyystin vapaaehtoisvoimin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme