Mainos
Mainos

Portugalissa tuhoisa siltaturma

Silta on romahtanut Portugalissa eilisiltana tuhoisin seurauksin. 50 metrin korkeudessa ollut silta romahti jokeen maan pohjoisosassa.

Portugalin pelastajia

Siltaa ylitti onnettomuushetkellä linja-auto, jossa oli 67 matkustajaa, sekä kaksi henkilöautoa. Kaikki autot putosivat alla virtaavaan jokeen. Onnettomuus tapahtui lähellä Castelo de Paivan kaupunkia. Kaupungin pormestari Paulo Teixeira kertoi SIC-televisioaseman uutisissa, että hän ei uskonut kenenkään autoissa olleista selvinneen onnettomuudesta hengissä.

116 vuotta vanhan sillan yli kulki päivittäin 1 600 ajoneuvoa ja paikallinen kaupunginjohtaja oli jo aiemmin varoittanut hallitusta, että silta ei ollut enää turvallisessa kunnossa. Viranomaisten mukaan toivoa henkiinjääneiden löytymisestä ei juuri ole. Pelastustöitä on vaikeuttanut joen kova virtaus ja yön pimeys.

Portugalin siltaonnettomuuden pelätään vaatineen kymmenien ihmisten hengen.

Sillan rakenteiden arvellaan pettäneen kovien tulvien ja niiden aiheuttaneiden virtausten takia. Portugalin liikenneasioista vastaava ministeri on eronnut siltaonnettomuuden vuoksi.
(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme