Mainos
Mainos

Porvaripuolueet suosionsa huipulla Ruotsissa

Tuoreesta mielipidekyselystä käy ilmi, että neljä porvaripuoluetta Ruotsissa saisivat yhteensä lähes 54 prosenttia äänistä, jos parlamenttivaalit pidettäisiin nyt.

Ruotsin porvaripuolueiden etumatka mielipidemittauksissa on kaksinkertaistunut kuluneena kuukautena. Dagens Nyheter -lehden teettämän kyselyn mukaan neljä porvaripuoluetta saisivat yhteensä 53,5 prosenttia äänistä, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Sosiaalidemokraattien, vasemmiston ja ympäristöpuolueen yhteiskannatus olisi 42,3 prosenttia. Kannatusero on ollut näin suuri viimeksi toukokuussa 1991.

- Kannatus on virrannut suoraan sosiaalidemokraateilta maltilliselle kokoomukselle, mutta jopa kansanpuolue jatkaa sosiaalidemokraattien kannattajien voittamista itselleen, sanoi selvityksen tehneen tutkimuslaitos Temon tutkija Arne Modig.

Sosiaalidemokraattien kannatus on pudonnut 32,3 prosenttiin ja on näin matalimmillaan sitten syyskuun 2000. Keskustan kannatus on 5,9 prosenttia kun taas kristillisdemokraattien neljä prosenttia.

Mielipidekyselyyn haastateltiin 2381 ihmistä 12.-27. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme