Mainos
Mainos

Porvaripuolueet suosiossa Ruotsissa

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan porvaripuolueiden kannatus yltää nyt hieman yli 50 prosenttiin äänistä. Demarit tukipuolueineen saisivat noin 46 prosenttia äänistä.

Ruotsin porvarilliset puolueet johtavat yhä mielipidemittauksissa. Skop-tutkimuslaitoksen touko-kesäkuussa tekemän mittauksen mukaan porvarillinen leiri on neljä prosenttiyksikköä suurempi kuin sosiaalidemokraatit ja sen tukipuolueet.

Porvaripuolueilla on tutkimuksen mukaan 50,2 prosentin kannatus, kun demarit tukipuolueineen saavat 46,2 prosentin kannatuksen. Maltillista kokoomusta kannatti 24,6 prosenttia, kansanpuoluetta 13, keskustaa kuusi ja kristillisdemokraatteja 6,6 prosenttia haastatteluun osallistuneista.

Suurin puolue on kuitenkin edelleen sosiaalidemokraatit, joka sai mittauksessa 34 prosentin kannatuksen. Vasemmistopuoluetta kannatti 6,9 ja ympäristöpuoluetta 5,3 prosenttia kysellyistä. Kyselyyn osallistui noin 1100 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme