Mainos
Mainos

Postimiehellä oli erikoinen pakkomielle Ranskassa

Ranskassa yli 13 000 kirjettä varastanut ja niitä vuosikausia säilönyt postimies on saanut oikeudessa kuuden kuukauden ehdonalaisen tuomion. Lisäksi oikeus määräsi jo eläkkeellä olevalle postimiehelle 4000 euron sakot.

Postimies säilytti varastamiaan kirjeitä yli vuosikymmenen talonsa ullakolla. Hän jäi kiinni varkauksista useiden vuosien epäilyjen jälkeen vuonna 2011. Anastuksia epäillyt La Poste asetti tuolloin miehelle ansan: jauhetta sisältävän kirjeen, joka värjäsi postimiehen kädet.

Poliisi löysi miehen ullakolta kaikkiaan 13 694 kirjettä sekä noin 6000 postikorttia. Monet kirjeistä olivat avaamattomia.

Asianajaja David Jeanmairen mukaan kirjeet varastanut postimies kärsii pakkomielteisestä hamstraamisesta.

– Hän kertoi poliisille, että häntä viehätti tiettyjen kirjeiden väri tai muoto niin kuin kiiltävät esineet viehättävät harakoita, Jeanmaire kommentoi.

– Jos hän olisi vain halunnut varastaa rahaa, hän olisi vain avannut ne kaikki ja ennen kaikkea sitten hävittänyt kirjeet.

Posti on luvannut toimittaa kaikki varastetut kirjeet oikeille omistajilleen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme