Mainos
Mainos

Potsdamin joulutorin pommi oli kiristysyritys

Saksan viranomaisten mukaan Potsdamin joulutorin evakuointiin johtanut pommiuhkaus ei ollut terroriteko. Perjantainen uhkaus oli kiristysyritys.

Brandenburgin osavaltion sisäministeri Karl-Heinz Schröeter kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että räjähteitä sisältävän paketin avulla oli tarkoitus kiristää DHL-kuriiriyhtiötä, joka oli toimittanut paketin joulutorin lähellä sijaitsevaan apteekkiin.

Paketissa oli ilotulitteita, nauloja, pattereita ja johtoja. Poliisi kertoo, että paketista ei löytynyt sytytintä, mutta räjähdysvaara oli olemassa.

Paketista löytyi lappu, jossa oli linkki kiristysviestin sisältävälle verkkosivulle. Kiristäjät uhkaavat kuriiriyhtiötä uusilla pakettipommeilla, jos se ei maksa heille useita miljoonia euroja.

Kiristäjiä ei ole saatu kiinni.

Poliisi evakuoi Potsdamin joulumarkkinat perjantaina sen jälkeen, kun markkinoilta löydettiin epäilyttävä esine. Potsdam sijaitsee vähän matkan päässä Berliinistä sen lounaispuolella.

Viime joulukuussa terroristi ajoi tahallaan väkijoukkoon Berliinin joulumarkkinoilla. 12 ihmistä kuoli ja lähes 50 loukkaantui.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme