Mainos
Mainos

Powell: Afganistaniin riittää rauhanturvaajia

Yhdysvallat on jo neuvotellut liittolaismaidensa kanssa Afganistaniin lähetettävästä kansainvälisestä rauhaturvajoukosta. Joukkojen kokoonpano ja komentojärjestelyt ovat kuitenkin vielä auki, kertoi ulkoministeri Colin Powell tänään.

-Joukoista ei tule pulaa, Powell vakuutti ja kertoi tarjouksia tulleen yllättävän useista maista. Naton ulkoministerikokoukseen osallistunut Powell tarkensi, ettei sotilasliitto sinänsä osallistu operaatioon vaan päätös on yksittäisten jäsenmaiden vastuulla.

-Tästä tulee monimutkainen operaatio, Powell ennusti. Rauhanturvajoukon tehtävästä keskustellaan edelleen myös YK:n piirissä. Kansainvälinen turvajoukko on osa Bonnissa aiemmin tällä viikolla neuvoteltua eri afgaaniryhmien vallanjakosopimusta.

(STT-AP-DPA)

Taleban-liike on ilmoittanut antautuvansa ja luopuvansa viimeisestä linnakkeestaan Kandaharista. Liike aikoo laskea aseensa perjantaina.

(Kymmenen uutiset 06.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme