Mainos
Mainos

Powell: Irakin öljytulot rahastoidaan kansalle

Yhdysvaltojen ulkoministeri Colin Powell lupaa, että Irakin öljytulot pidetään "rahastossa" Irakin kansan hyväksi, mikäli Yhdysvallat miehittää maan.

Powell totesi useille amerikkalaislehdille annetussa yhteishaastattelussa, että Yhdysvallat tutkii parhaillaan eri hallintomalleja Irakin öljyteollisuudelle mahdollisen miehityksen jälkeen.

- Jos meistä tulee miehitysvalta, sitä (öljyteollisuutta) tullaan pitämään hallussa Irakin kansaa varten ja käyttämään Irakin kansan hyväksi, Powell sanoi.

- Mutta miten se parhaiten tehdään? Tutkimme parhaillaan eri malleja. Mutta voin vakuuttaa teille, että se rahastoidaan Irakin kansalle ja Irakin kansan hyödyksi. Se on laillinen velvoite, joka miehitysvallalla on, Powell jatkoi.

Powellin mukaan Yhdysvaltain armeija ei aio jatkaa mahdollista miehitystä pitkään. Hän kuitenkin kieltäytyi arvioimasta, kuinka kauan armeija voisi Irakissa viipyä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme