Mainos
Mainos

Powell kehotti Sudania taipumaan YK:n esitykseen

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen päätöslauselman, jossa Sudania uhattiin vastatoimilla, jos maa ei kuukauden aikana riisu aseista janjaweed-taistelijoita.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell vaati Sudania taipumaan YK:n tahtoon ja rauhoittamaan tilanne Darfurin alueella. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen päätöslauselman, jossa Sudania uhattiin vastatoimilla, mikäli maa ei kuukauden aikana riisu aseista janjaweed-taistelijoita ja aseta näitä syytteeseen siviiliväestön terrorisoinnista.

Sudan torjui YK:n päätöslauselman tuoreeltaan ja soimasi sitä "erheelliseksi".

- Toivon, että Sudanin hallitus käyttää sille päätöslauselmassa annetun ajan ja tekee voitavansa saadakseen janjaweed-joukot hallintaansa, Powell sanoi vieraillessaan Kuwaitissa.

Powellin mukaan turvallisuusneuvoston viesti Sudanin johdolle oli selkeä ja tiukka. YK on arvioinut, että Darfurin väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 30 000 ihmistä ja yli miljoona alueen asukasta on joutunut lähtemään kodeistaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme