Mainos
Mainos

Powell lupasi Irakille suvereniteetin

Irakin väliaikaishallinto saa täyden suvereniteetin, mutta maan asevoimat tulee silti alistaa Yhdysvaltojen asevoimien komentoon.

Yhdysvallat tulee myöntämään täyden suvereniteetin Irakin tulevalle väliaikaishallitukselle, mutta Irakin asevoimat tulee silti alistaa Yhdysvaltojen asevoimien komentoon. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri
Colin Powell varhain tänä aamuna Suomen aikaan Fox-televisiokanavalla.

Powellin mukaan Yhdysvallat on myös valmis vetämään joukkonsa maasta, mikäli väliaikaishallitus sitä vaatii. Powell sanoi kuitenkin olevan erittäin epätodennäköistä, että väliaikaishallitus esittäisi tällaisen pyynnön. Sotaa vastustaneet YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet Ranska ja Venäjä yhdessä useiden arabimaiden kanssa ovat avoimesti epäilleet Yhdysvaltain halua myöntää Irakille suvereniteetti.

Powellin mukaan kuluu vielä pitkä aika, ennen kuin turvallisuustilanne maassa on sellainen, että irakilaiset pystyvät selviytymään siitä yksin.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme