Mainos
Mainos

Powell tapaa Annanin

Yhdysvaltain ulkoministeri ja YK:n pääsihteeri keskustelevat Irakin tilanteesta.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tapaa tänään YK:n pääsihteerin Kofi Annanin New Yorkissa. Keskustelun aiheena on se, kuinka saada kansainvälinen yhteisö mukaan Irakin jälleenrakentamiseen. Samoin keskusteluun nousee luultavasti se, millaista uuttaa järjestön päätöslauselmaa tarvittaisiin Irakin turvallisuuden kohentamiseksi.

Annanin mukaan kansainväliset turvajoukot ovat harkinnassa, mutta YK:n rauhanturvaajia Irakissa ei ainakaan tällä tietoa nähdä. Powellin lisäksi Annan tavannee torstaina Britannian ulkoministerin Jack Straw'n.

Kesken Suomen-lomaansa New Yorkiin palannut Annan sanoi saavuttuaan, että sekä YK että Yhdysvallat ovat tehneet virheitä Irakissa. Hän vakuutti samalla, että järjestö pysyy maassa.

Annanin mukaan YK ei voi kuitenkaan välttämättä jatkaa työtään ilman turvatilanteen kohentumista. Hän sanoi myös yllättyneensä väitteistä, joiden mukaan YK ei olisi halunnut tiukempia turvatoimia Bagdadissa.

-En tiedä, torjuiko YK tarjouksen suojelusta, mutta jos se teki niin, se oli väärin, sanoi Annan. YK:n turvallisuusasiantuntija Tun Myat lähtee tänään Irakiin. Hänen tehtävänään on päättää, voiko Irakissa oleva YK:n henkilökunta jäädä maahan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme