Mainos
Mainos

Powell uskoo Irakin joukkotuhoaseisiin

Yhdysvaltain liittouma paneutuu kiellettyjen joukkotuhoaseiden etsintään Irakissa. Colin Powell on varma, että joukkotuhoaseita löytyy.

USA:n ulkoministeri Colin Powell uskoo, että Irakista löytyy kiellettyjä joukkotuhoaseita.

- Siitä on vahvoja todisteita eikä siitä, että maassa on joukkotuhoaseita, ole epäilystäkään, Powell sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa tänään.

Hän varoitti myös Syyriaa suojelemasta Irakin kukistetun johdon jäseniä. Yhdysvallat on listannut Syyrian terrorismia tukevien maiden joukkoon, Powell muistutti. Syyria on torjunut väitteet, joiden mukaan se olisi antanut turvapaikan Irakin johtomiehille. Presidentti Saddam Husseininkin on huhuttu saattaneen paeta naapurimaahan.

Aseiden etsintä tehostuu

Powellin mukaan Yhdysvaltain johtama liittouma paneutuu todenteolla kiellettyjen aseiden etsintään nyt, kun sotatoimet ovat loppusuoralla. I

rakin kukistetun presidentin neuvonantaja, kenraali Amer Hammoudi al-Saadi vakuutti eilen, että maassa ei ole biologisia eikä kemiallisia aseita. Hän antoi tv-lausunnon antautuessaan liittouman joukoille.

Yhdysvaltain johtama liittouma perusteli hyökkäystä Irakiin sillä, että maan uskottiin piilottelevan kiellettyjä joukkotuhoaseita. Liittouma ei ole raportoinut kiellettyjen aseiden löydöistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme