Mainos
Mainos

Bush ja Trump kouluampumisesta: ”Juttuja sattuu”

Yhdysvalloissa presidentiksi pyrkivät republikaanien Donald Trump ja Jeb Bush ovat herättäneet huomiota kommenteillaan Oregonin kouluampumisesta. Asiasta uutisoi CNN.

Bush puhui vaalikampanjassaan perjantaina, kun Oregonin kouluampumisesta uutisointi oli alkanut. Hän sanoi, että hallinnon lisääminen ei välttämättä ole vastaus ongelmiin.

– Elämme vaikeita aikojan, enkä usko hallinnoinnin lisäämisen olevan vastaus tähän. Meidän täytyy ennemminkin saada yhteys toisiin ihmisiin. Minulla oli tämä sama haaste kuvernöörinä. Juttuja tapahtuu, aina on jokin kriisi. Ensimmäinen reaktio on tehdä asialle jotakin, mutta se ei välttämättä ole oikea keino.

Bush tarkensi myöhemmin lausuntoaan ja sanoi, ettei hän puhunut nimenomaan Oregonin ampumisesta, vaan yleensä siitä, että viranomaisilla on tapana hakea vastausta lainsäädännöstä heti tragedioiden jälkeen.

Trump: Opettajien aseistaminen on vastaus

Donald Trump puolestaan sanoi vaalipuheessaan lauantaina – päivä ampumisten jälkeen – että tragedia olisi voitu estää, jos opettajilla olisi ollut aseet.

– Koulu oli asevapaata aluetta. Mutta jos opettajilla olisi ollut aseet luokassa, niin asiat olisivat nyt hemmetin paljon paremmin, Trump sanoi.

Aiemmin Trump on sanonut mielenterveysongelmien olevan suurin syy ampumisiin Yhdysvalloissa.

Trump kertoi myös omistavansa aseen.

– Voitteko kuvitella, minulla on lupa kantaa asetta New Yorkissa. Jos joku tulee ja sanoo, että Donald Trump on helppo kohde, niin mitä luulette, Trump sanoi ja esitti ottavansa aseen esille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme