Mainos
Mainos

Presidentin valinta lykkääntyi 17. kerran Libanonissa

Uuden presidentin valinta lykkääntyy jälleen Libanonissa. Parlamentin puhemies ilmoitti tänään, että presidentistä on nyt määrä äänestää 22. huhtikuuta. Lykkäys on järjestyksessä 17:s.

Presidentistä oli määrä äänestää parlamentissa huomenna. Uusi lykkäys merkitsee sitä, että Libanonilta ei osallistu presidenttiä maaliskuun lopulla Syyriassa pidettävään arabimaiden huippukokoukseen.

Libanonin poliittisen kriisin odotetaan nousevan yhdeksi kokouksen pääaiheeksi. Libanon on ollut vailla presidenttiä marraskuusta lähtien. Kiista on kiristänyt Syyrian ja Saudi-Arabian välejä, sillä maat tukevat eri osapuolia. Saudi-Arabia tukee länsimielistä hallituskoalitiota, Iran taas Hizbollahin johtamaa oppositioliittoumaa.

Saudi-Arabia on ilmoittanut lähettävänsä huippukokoukseen vain alemman tason edustuksen vastalauseena sille, että Syyria yrittää puuttua Libanonin presidentin valintaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme