Mainos
Mainos

Presidentti Alijevin pojasta Azerbaidzhanin pääministeri

Azerbaidzhanin parlamentti on valinnut maan uudeksi pääministeriksi Ilham Alijevin, joka on maan iäkkään presidentin Haidar Alijevin poika. Hänet valittiin selkeällä äänten enemmistöllä entisen pääministerin Artur Rasizaden tilalle.

Alijevin valintaa kannatti 101 edustajaa maan 125-paikkaisessa parlamentissa. Vain yksi edustaja jätti äänestämättä. Puhemies Murtuz Aleskerovin mukaan presidentti oli itse esittänyt poikansa nimitystä virkaan.

Nimitystä pidetään ensimmäisenä askeleena vallanvaihdossa presidentti Haidar Alijevilta tämän pojalle. Azerbaidzhanin perustuslain mukaan pääministeri nousee virkaatekeväksi presidentiksi, jos presidentti ei ole kykenevä hoitamaan tehtäviään.

80-vuotias Haidar Alijev on ollut kolme viikkoa hoidettavana turkkilaisessa sairaalassa, ja viime päivinä hänen on jopa huhuttu menehtyneen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme