Mainos
Mainos

Presidentti Halonen: Havel oli rohkea eurooppalainen vaikuttaja

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on esittänyt surunvalittelunsa Tshekin entisen presidentin Vaclav Havelin kuoleman johdosta.

– Esitän syvän osanottoni Vaclav Havelin läheisille sekä Tshekin kansalle omasta ja Suomen kansan puolesta, Halonen sanoo tiedotteessaan.

Halosen mukaan Havel oli oli Euroopan demokratiaprosessin kannalta keskeinen henkilö.

– Hän oli rohkea eurooppalainen vaikuttaja ja ajattelija, jota arvostettiin laajasti myös oman maan ulkopuolella. Hän oli meille monille suomalaisille rakas henkilö.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) korostaa, että Haveliin henkilöityi Itä-Euroopan kommunistivallan romahduttanut kansalaisliikehdintä.

– Hänen osuutensa ei rajoittunut vain Tshekkoslovakian kommunistihallinnon murentamiseen, vaan hän edusti sellaista johdonmukaista ihmisoikeuksia puolustanutta ja kaikkea väkivaltaa ja totalitarismia vastustanutta moraalista johtajuutta, jota ihailtiin ja kunnioitettiin yli 1990-luvun alkuun asti kahtiajetun Euroopan rajojen molemmin puolin, muotoilee Tuomioja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme