Mainos
Mainos

Presidentti Kennedy oli viehtynyt Hitleriin – "Tällaisista miehistä tulee legendoja"

Presidentti John F. Kennedyn nuorena pitämä päiväkirja paljastaa miehen ihailleen natsijohtaja Adolf Hitleriä.

Kirjoitushetkellä 28-vuotias Kennedy oli juuri päättänyt palveluksensa Yhdysvaltain Tyynenmeren laivastossa ja kiersi ympäri Eurooppaa lehtimiehenä. Adolf Hitler oli tehnyt itsemurhan noin puoli vuotta aikaisemmin.

Tuleva presidentti ennusti päiväkirjamerkinnässään, että Hitler tulisi nousemaan häntä ympäröivästä vihasta yhdeksi maailmanhistorian merkittävimmistä hahmoista.

– Tällaisista miehistä tulee legendoja, mies kirjoitti.

Päiväkirja huutokaupataan ensi kuussa, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC. Sen nykyinen omistaja Deirdre Henderson toimi tutkimusapulaisena Kennedyn alaisuudessa miehen työskennellessä senaattorina.

Hendersonin mukaan Kennedy ei koskaan ihannoinut Hitlerin hirmutekoja, vaan presidentin kirjoitukset käsittelivät natsijohtajan myyttistä henkilöhahmoa.

– Tässä päiväkirjassa, tai missään hänen muissa kirjoituksissaan ei ole minkäänlaista sympatiaa natsien rikoksia tai aatetta kohtaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme