Mainos
Mainos

Presidentti Meri kritiikin kohteena Virossa

Viron presidentti Lennart Meri on viime aikoina joutunut ennätysmäisen kritiikin kohteeksi. Häntä on Viron lehdistössä syytetty omavaltaisuudesta ja skandaaleihin joutumisesta.

Vaikka Meri on kansan suosikki, on häntä kiritisoitu viime aikoina voimakkaasti. Syitä on useita. Meri piti tiukkasävyisen puheen Kanadassa, jossa hän kritisoi Kanadan viranomaisia liian tiukoista viisumisäännöksistä. Kanada vastasi puheeseen nootilla.

Keväällä Meri aiheutti Virossa sekaannusta olemalla hyväksymättä Viron keskuspankille uutta pääjohtajaa ja kuukausi sitten hän erotti täysin omavaltaisesti Viron puolustusvoimien komentajan.

Viron suurimman lehden, Postimees-lehden mukaan ei kulu viikkoakaan ettei presidentti Lennart Meri sotkeentuisi jonkun tasoiseen skandaalin puolikkaaseen. Mutta vaikka lehdet arvostelevat ja poliitikot kritisoivat, kansa pitää edelleen presidentistään.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme