Mainos
Mainos

Presidentti: Myös islaminusko kuuluu Saksaan

Saksan liittopresidentti Christian Wulff sanoo, että islam on osa saksalaista yhteiskuntaa yhdessä kristinuskon ja juutalaisuuden kera. Presidentti puhui Saksojen yhdistymisen 20-vuotisjuhlallisuuksissa.

Wulff nosti esille yhdistyneen Saksan edessä olevat haasteet, joihin kuuluu myös laajan muslimiväestön integrointi yhteiskuntaan.

- Kristinusko kuuluu Saksaan. Juutalaisuus kuuluu Saksaan. Ja nykyään myös islam kuuluu Saksaan, presidentti totesi. Hän kehotti kaikkia kansanryhmiä elämään yhdessä "ilman pelkoja tai valveunia".

Yhdysvaltain ja Venäjän johtajat Barack Obama ja Dmitri Medvedev onnittelivat Saksaa vuosipäivänä. Obama ylisti saksalaisten rohkeutta Berliinin muurin murtamisessa.

Yhdistyminen sai alkunsa marraskuussa 1989, kun Berliinin muuri avattiin. Sopimus yhdistymisestä allekirjoitettiin elokuussa 1990, ja lopullisesti Saksat yhdistyivät 3. lokakuuta.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme