Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö Berliinissä: Kukaan ei saa hyökätä Suomen kautta mihinkään

Presidentti Sauli Niinistö korosti Berliinin vierailullaan, että kukaan ei saa hyökätä Suomen kautta mihinkään suuntaan, totesi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen Seitsemän Uutisissa.

– Niinistö muistutti, että Suomi päättää itse, käytetäänkö sen ilmatilaa tai aluetta esimerkiksi Viron tai Baltian maiden puolustamiseen, Tapio Nurminen kommentoi Berliinistä.

Presidentti Niinistö viittasi lausunnoillaan EU:n Lissabonin sopimuksen avunantopykälään, jonka asiat ollaan viemässä Suomessakin lakiin.

Viikonloppuna Niinistö ärähti Iltalehden uutisesta, jossa väitettiin, että presidentin, hallituksen ja eduskunnan kesken olisi ollut eripuraa siitä, miten Lissabonin sopimuksen EU-maiden keskinäistä avunantoa koskevaa lauseketta tulisi tulkita.

Niinistö teki myös selväksi, ettei Suomi voi olla maa, joka antaa muille sotilaallista apua saamatta sitä kuitenkaan itse.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka nousivat Nurmisen mukaan Niinistön vierailulla merkittäväksi aiheeksi. Tapaamisissa puitiin myös muun muassa euroalueen tiivistämistä.

– Niinistö sanoi yksiselitteisesti, ettei hän ole tällaisen euroalueen vahvistamisen kannattaja.

Tapio Nurmisen mukaan Niinistö tarkoitti sitä, ettei presidentti kannata esimerkiksi yhteisvastuun kasvattamista tai euromaiden yhteisiä joukkolainoja.

Niinistö tapasi tänään muun muassa Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme