Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö matkustaa tänään Putinin kesäasunnolle Sotshiin – tapaamisessa mukana myös maiden ulkoministerit

Presidentti Sauli Niinistö matkustaa tänään Sotshiin tavatakseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Myös ulkoministeri Timo Soini osallistuu vierailulle ja tapaa virkaveljensä Sergei Lavrovin.

Presidentit tapaavat noin kello kaksi iltapäivällä ja pitävät lehdistötilaisuuden reilua tuntia myöhemmin.

Tapaamiset järjestetään Putinin kesäasunnolla eli Botsharov Rutshei -residenssissä noin kymmenen kilometrin päässä Sotshin keskustasta.

Ennakkotiedoisssa vierailun aiheeksi kerrotaan tuttuun tapaan ”ajankohtaiset kansainväliset, alueelliset ja kahdenväliset asiat”. Käytännössä kansainväliset asiat liittynevät Syyriaan tai Ukrainaan. Niinistön on toivottu ottavan esiin erityisesti Ukrainan kriisin.

Myös Itämeren alueen turvallisuus ja alueella viime vuosina lisääntynyt sotilaallinen toiminta saattaa nousta keskusteluun.

Putin ja Niinistö tapasivat viimeksi 16. heinäkuuta Helsingissä pidetyn Venäjän ja Yhdysvaltain huippukokouksen yhteydessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme