Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö saapui Tukholmaan - Jenni säteili isänmaallisessa asussa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat saapuneet ensimmäiselle valtiovierailulleen Ruotsiin.

Suomen presidenttiparin ensimmäinen virallinen valtiovierailu alkoi Arlandan lentokentältä, jossa heitä oli vastassa prinssi Daniel ja Ruotsin hallituksen edustajana ulkoministeri Carl Bildt.

Vierailu alkaa virallisella vastaanottoseremonialla, kun presidenttipari saapuu Kuninkaanlinnaan hevosvaunusaattueessa yhdessä kuningasparin kanssa. Linnan sisäpihalla kuullaan Ruotsin ja Suomen kansallislaulut.

Kuninkaanlinnan pihalla presidentti Niinistö tarkastaa kunniakomppanian. Tämän jälkeen kuningaspari tarjoaa lounaan.

Haukio on pukeutunut isänmaalliseen henkeen sinivalkoisiin väreihin. Hänen yllään on sininen jakkupuku ja hiuksissaan valkoinen hiuskoriste. Myös käsilaukku on valkoinen.

Presidenttipari syö parhaillaan lounasta Kuninkaanlinnassa kuningasparin kanssa.

Niinistön ja Haukion ohjelmassa on tänään myös gaalaillallinen Ruotsin kuningasparin kanssa. Niinistö tapaa myös pääministeri Fredrik Reinfeldtin. Haukiolla on samaan aikaan omaa ohjelmaa: hän esimerkiksi vierailee Tukholman Modernin taiteen museossa yhdessä kuningatar Silvian kanssa.

Suomen vastavalittu presidentti tekee perinteisesti kautensa ensimmäisen valtiovierailun Ruotsiin.

Vierailu päättyy huomisiltana, kun presidentti seurueineen lentää takaisin Suomeen armeijan kuljetuskoneella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme