Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö tapasi Venäjän varaulkoministerin Helsingissä

Presidentti Sauli Niinistö tapasi tiistaina Venäjän varaulkoministerin Sergei Rjabkovin virka-asunnossaan Mäntyniemessä Helsingissä.

Rjabkov kiitti Suomen rakentavaa panosta Itämeren alueen turvallisuuskysymyksissä. Tapaamisessa käsiteltiin myös Yhdysvaltain ja Venäjän Helsingissä käymiä keskusteluja, kertoi presidentin kanslia.

Rjabkov neuvotteli Suomessa Yhdysvaltain apulaisulkoministerin Thomas Shannonin kanssa. Presidentti Niinistö tapasi Shannonin maanantaina.

Venäjän ulkoministeriön mukaan ministerit keskustelivat muun muassa Venäjän San Franciscon -konsulaatin sulkemisesta ja muista Yhdysvaltojen asettamista diplomaattisista vastatoimista. Venäjä tuomitsi ne diplomaattisten käytäntöjen ja diplomaattisia suhteita koskevan Wienin sopimuksen vastaisiksi.

Yhdysvallat tyytyi kertomaan keskustelujen käsitelleen strategista vakautta.

Rjabkovin ja Shannonin tapaamisten tarkkoja aikoja ei ole paljastettu, mutta Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Shannonin vierailun Helsingissä oli määrä päättyä tiistaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme