Mainos
Mainos

Presidentti Niinistön terveiset Trumpille: Toivotan onnea ja viisautta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnittelee Donald Trumpia vaalivoitosta. 

– Onnittelen Donald Trumpia vaalivoitosta ja Yhdysvaltain kansaa heidän tekemästään valinnasta. Donald Trump nousee Yhdysvaltain presidentiksi hetkellä, jona maailmanpoliittinen tilanne on jopa jännittynein sitten kylmän sodan päättymisen, Niinistö kirjoittaa virallisessa tiedotteessaan. 

Niinistön mukaan Trumpilla on maansa tulevana ulkopolitiikan johtajana on merkittävä vaikutus siihen, miltä maailma hänen kautensa päättyessä näyttää. 

– Meille suomalaisille on myös enemmän kuin tärkeää, että Yhdysvaltain sitoutuminen Eurooppaan sekä Itämeren alueen turvallisuuteen ja vakauteen jatkuu.

– Suomen ja Yhdysvaltain suhteet ovat ehkä likeisemmät kuin koskaan, tästä on hyvä jatkaa. Yhteistyön kohteita riittää: taloudessa, puolustuspolitiikassa, Suomen Nato-kumppanuudessa, terrorismin vastaisessa työssä, asekaupan valvonnassa ja tietysti arktisella alueella. Suoran kahdenvälisen suhteen lisäksi on olennaista tehdä yhteistyötä ihmisyyden hyväksi myös YK:ssa ja muissa kansainvälisissä järjestöissä.

Lopuksi Niinistö vielä toivottaa tuoreelle presidentille onnea: 

– Toivotan Donald Trumpille onnea ja viisautta vaativassa, koko maailmalle merkittävässä tehtävässä Yhdysvaltain presidenttinä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme